Purenit

Purenit plaatmateriaal: het flexibele alternatief voor hout en houtproducten

Van ramen en deuren tot scheidingswanden en meubels, het multifunctionele plaatmateriaal van Purenit is geschikt voor een groot aantal toepassingen. Dankzij zijn specifieke materiaaleigenschappen, biedt het een voordelig alternatief voor hout en houtproducten en ben je met Purenit zeker van een kwalitatieve afwerking.

Vochtbestendig plaatmateriaal

Dat Purenit zelfs geschikt is voor de constructie van schepen bevestigt alleen maar de stevigheid, hoge mechanische belastbaarheid en vochtbestendigheid van dit plaatmateriaal. Zelfs bij een constante blootstelling aan vocht, zwelt Purenit amper. Je kan het dus met een gerust hart in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of wasplaats, gebruiken. Bovendien is Purenit bestand tegen schimmels, rotten en veroudering.

Plaatmateriaal met een uitstekend hechtvermogen

Purenit plaatmateriaal heeft een uitstekend hechtvermogen en kan eenvoudig gebruikt worden in combinatie met alle courante lijmsystemen zoals smeltlijm, PU-systemen met zowel 1- als 2-componenten, PVAc-lijm, etc. Verder kan dit flexibele plaatmateriaal ook bedekt of gelamineerd worden met een breed scala van toplagen zodat je de afwerking ervan gemakkelijk op het interieur kan afstemmen.

Plaatmateriaal als alternatief voor hout

Waar hout en houtproducten soms tekort schieten, biedt Purenit plaatmateriaal een hoogwaardig alternatief. Purenit is namelijk een licht materiaal dat ook nog eens zeer goed isoleert en een goed thermische diffusievermogen heeft. De uitstekende isolerende eigenschappen van Purenit zijn vooral toe te schrijven aan de homogene structuur en hoge densiteit van het plaatmateriaal.

 

Bekijk ons voorraadprogramma
Bekijk de technische documentatie